Feestdag 35 jarig bestaan MCC ’s-Hertogenbosch

    

Verslag Feestdag 35 jarig bestaan MCC ’s-Hertogenbosch.
8 mei 2012

Vanaf half elf werden we ontvangen op Duinoord in Helvoirt met koffie en heerlijk eigengemaakt gebak. Het weer was bewolkt met dreiging van wat regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Openingswoord voorzitter

Tijdens het koffiedrinken werden uiteraard weer de nodige (sterke) verhalen verteld en kwam er de stemming toch al aardig in te zitten.
Het was ondertussen al elf uur geweest, toen de heer John Meurs, uitbater van Duinoord, onze aandacht vroeg. Hij ging ons vertellen wat we de komende uren allemaal te doen hadden. Tijdens een geanimeerd gesprek werd het duidelijk dat we gingen wandelen (met gps!), we gingen de midgetgolfbaan op en er was een drieluik van balspelen. Tussendoor was er tijd voor een hapje

en een drankje. Vervolgens werden we in drie groepen verdeeld en konden de activiteiten beginnen.

Voor de wandeling kregen we een gps-ontvanger (denk hierbij aan een soort navigatieapparaat) mee, waarop een vijftal hotspots waren gezet. Het apparaat gaf de

richting aan waarin je moest lopen om bij de hotspot te komen. Bij de hotspot moest vervolgens aan een opdracht voldaan worden. De wandeling ging door de Distelberg, de oostelijke uitloper van de Drunense Duinen, dus door bossen en over een zandvlakte. De afstand was ruim 4,5 km waar zo ongeveer een uur over gedaan werd. Toch een aardig tempo voor deze toch niet zo jonge wandelaars.

Midgetgolf had iedereen al wel eens gedaan. Je kon merken dat er in de

verschillende groepjes onderling een flinke strijd was, om met zo weinig mogelijk slagen het balletje in de hole te krijgen. Uiteraard waren er ook de nodige hilarische momenten,

waar eens heerlijk bij gelachen kon worden. Uiteindelijk was de beste golfer Aart Udo, die daarvoor een aardigheidje kreeg van Duinoord.

Het drieluik bestond uit jeu-de-boules, curling en koersbal.
Je zou denken dat iedereen al wel eens jeu-de-boules heeft gespeeld, maar dat was dus niet waar. Er waren echt noch diverse mensen, die nog nooit zo’n bal in de hand hadden gehad. Voor hen dus een nieuwe ervaring erbij.

Koersbal was voor iedereen wel nieuw. Wel eens ooit gehoord dat het met bejaarden werd gespeeld, maar zelf had het waarschijnlijk nog niemand gedaan. Toch moeilijk om zo´n uit het evenwicht zijnde bal op de juiste plaats te gooien. Ook hier werd fanatiek geoefend om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

 

Curling was weer iets heel anders. Het lijkt wel op het curling dat op ijs wordt gedaan, alleen zijn de schijven wat anders en wordt er gespeeld op een kunstgrasmat. Voor de meesten van ons een onbekend spel. Toch was het weer goed om te zien, hoe fanatiek er geprobeerd werd de schijf op de juiste manier te schuiven naar het aangegeven doel.

 

Na de eerste speelronde was er een lunch. Wie trek had in een kop soep, kon die eerst gaan halen. Verder

waren er heerlijke, belegde broodjes en naar wens was er een warme snack. Koffie en/of thee was er zoveel je wilde. Natuurlijk kwamen nu ook de gesprekken los over de geleverde prestaties in de eerste spelronde.

Om een uur of twee werden we door de heer Meurs opgetrommeld om aan de tweede

Mede oprichter Cor Houdijk

spelronde te beginnen. Na een korte uitleg gingen we weer enthousiast beginnen aan de toegewezen activiteiten: wandelen, golfen of drieluik. Het weer viel nog steeds mee. Er was wel wat regen, maar echt last hebben we daar niet van gehad. Wie klaar was, ging terug naar de zaal om een (of meer) consumpties te gebruiken in afwachting van de laatste spelronde. Deze was zo rond kwart over drie.
 

Rond vijf uur was iedereen weer binnen. De gesprekken waren zeer

geanimeerd en er viel natuurlijk van alles te beluisteren over de gedane activiteiten. De stemming was opperbest en iedereen had genoten.
Voor het buffet hebben we nog een stuk gezien van een video van een optreden van ons orkest in Vlijmen. Toch nog even een muzikale bijdrage.
De heer Meurs had ondertussen uitgerekend welke groep de meeste punten had behaald. Groep 1 bleek het meest fanatiek geweest te zijn en de “aanvoerder” daarvan mocht een beker in ontvangst nemen.
Het drie gangen buffet zag er prima uit. Dat het goed smaakte, was ook te zien aan de

borden die sommigen opschepten. Dat is ook wel een beetje logisch gezien de keuze van gerechten die er was. Apart bij het nagerecht was, dat iedereen zelf de slagroomspuit en de softijskraan mocht bedienen. De snoepers kon je er meteen uithalen.
Hierna was er nog koffie en kon er nog wat anders gedronken worden, totdat er rond zeven uur aangekondigd werd dat de laatste consumptie genomen kon worden. Hierna ging iedereen voldaan naar huis.
Volgens mij kunnen we terugzien op een leuke en gezellige feestdag.