Fotoboek Nijmeegse vierdaagse 2009

   

In juli 2009 heeft het MCC-seniorenorkest voor het eerst medewerking verleend aan de vierdaagse te Nijmegen, een jaarlijks terugkerend evenement. Door de organisatie was ons een plaats in Milsbeek aangewezen om te spelen. Voor de leden van het orkest een vroegertje. De afgesproken speeltijd was van 9.00 - 12.00 uur. Maar het wandelparcours zou al om 8.00 uur afgesloten worden en pas om 13.00 uur open gaan. Dat betekende dat er vroeg vertrokken moest worden. En zo stond de bus al om 7.00 uur klaar om ons naar Milsbeek te brengen.

    
Het werd een gezellig uitje. De stemming zat er gelijk al in. De reis verliep snel en we waren ruimschoots op tijd in Milsbeek, waar we gastvrij werden ontvangen door de eigenaar van de tuin, waarin we zouden spelen. Omdat we zo vroeg van huis moesten, hadden we afgesproken dat we in de tuin zouden ontbijten en al gauw had iedereen een stoel gepakt en in een kring gezet en konden de broodjes en het drinken worden uitgedeeld. Dat smaakte goed en het was nóg droog.
    

Hierna was het tijd om te spelen. We hadden een heel repertoire met marsmuziek ingestudeerd, dus de wandelaars konden komen. Enkele vroege vogels hadden ons al gepasseerd, maar de grote toeloop moest nog komen. En ………..de regen ook! Het was maar goed dat we om een muziektent hadden gevraagd, want algauw kwam de regen met bakken uit de lucht en dat is zo ook de hele ochtend gebleven. Voor de wandelaars natuurlijk het grootste probleem, maar voor ons had het zonnetje ook wel mogen schijnen.

        
Het enthousiasme van de wandelaars was er niet minder om en we werden regelmatig

door hen toegejuicht.

      
Door de organisatie waren we goed voorzien van drinken en na ons optreden werden er goed belegde broodjes gebracht, die we schuilend onder de tent hebben opgegeten.

     
En zo werd het 13.00 uur en kwam de bus weer voorrijden om ons weer naar Den Bosch te brengen. De leden van het orkest waren een ervaring rijker en het hele gebeuren was zeker voor herhaling vatbaar.